• 0 Items - 0.00 RSD
    • Korpa je prazna!

Blog

Internet prodavnica proizvoda bez glutena.
zdravo-blog-post

Tvrdnja da je sva bezglutenska ishrana zdrava može biti veoma pogrešna ako se uzme u obzir samo princip ishrane zasnovan samo na izbacivanju glutena. Nije sva bezglutenska ishrana zdrava. To je nešto oko čega se svi nutricionisti slažu.

“Preterana upotreba hrane sa velikim udelom ugljenih hidrata nije preporučljiva ni u jednoj vrsti ishrane, pa ni u bezglutenskoj.”

Šta podrazumeva zdrava ishrana bez glutena?

Zdrava ishrana bez glutena na prvom mestu uključuje zdrave namirnice sa većim procentom proteina i manjim procentom ugljenih hidrata. Industrijska bezglutenska hrana često sadrži razne nezdrave dodatke, naročito šećere, prilagođavajući i pribižavajući ukus glutenskim namirnicama, zbog čega se savetuje poseban oprez pri kupovini bezglutenskih proizvoda.

Naša brašna bez glutena su potpuno drugačija od drugih mešavina: ne zahtevaju posebnu pripremu i obradu, brzo i jednostavno se pripremaju, svi recepti uvek uspevaju, dok je sastav prilagođen zdravoj ishrani, bez glutena, alergena, aditiva, soje, čak i bez kukuruza i pirinča, koji polako primaju osobine pšenice. Kada upoznate naše mešavine brašna bez glutena moćićete veoma lako da se pridržavate zdrave ishrane i izabrane dijete.

Nisu sva brašna bez glutena ista.

Pirinač i kukuruz su visokoglikemijske žitarice, a danas tehnolozi hrane sve više iznose stav da je kukuruz toliko promenjen da postaje nova pšenica.

Nijedna mešavina brašna Lako bez glutena ne sadrži pirinčano i kukuruzno brašno niti krompirov skrob, kao ni šećere i aditive. Po tome se naš izbor brašna bez glutena razlikuje od drugih mešavina.

Lako bez glutena od masnoća preporučuje kokosovo ulje, a od zaslađivača steviju i eritritol, a od brašna bez glutena proso, tapioku i ovas bez glutena.

Zdrava ishrana bez glutena je ishrana sa manje emulgatora i dodataka, manje prerađenih proizvoda, većim udelom žitarica od celog zrna i upotrebom čistih bezglutenskih mešavina. Korišćenje zdravih masti i veća upotreba proteina takođe se smatra zdravom opcijom koju Lako bez glutena savetuje. Pogledajte naš izbor ovde.