• 0 Items - 0.00 RSD
    • Korpa je prazna!

Blog

Internet prodavnica proizvoda bez glutena.
IMG_4855fix-web

Od Safi Free Expres mešavine brašna bez glutena za testa bez kiseljenja sa lakoćom se pripremaju slatka i slana testa bez glutena, bez mleka, bez jaja, bez soje, bez kvasca.

Potrebni sastojci za 10 pužića sa kremom:

 

Upotreba:

Sa Safi Free Expres mešavinom brašna bez glutena i bez kiseljenja veoma se lako rukuje. Potrebno je samo umešati vodu, so, dozvoljeni šećer, limun ili jabukovo sirće i dodati mešavinu brašna po receptu i oblikovati testo po želji.

 

Sa Safi Free Expres mešavinom brašna bez glutena i bez kiseljenja možete napraviti razna bezglutenska testa, kolače, štrudle, pužiće sa kakaom, pica testo i mnoga druga.

Priprema:

Pomešatii 140 g vode, 5 g Safi Free Expres mešavine brašna bez glutena za mešenje, 70 g dozvoljenog šećera, malo soli, 10 g sveže izrendane kore od limuna, 10 g jabukovog sirćeta (ili sveže isceđenog soka od limuna) i na kraju dodati 150 g Safi Free Expres mešavine brašna bez glutena i bez kiseljenja. Pustiti testo da odmari 5 minuta, a za to vreme pripremiti krem. Treba da se dobije vrlo meko, skoro tečno testo i nije potrebno dodavati još brašna. Na površini posutoj brašnom dobro izmesiti testo, rastegnuti ga u četvorugaoni oblik, namazati na njega gusti kakao krem i uviti, počevši od uže stranice. Iseći na 10 komada i namazati sa tečnim džemom od kajsije. U prethodno zagrejanoj rerni peći testo na 160 stepeni, na programu za donje-gornje pečenje 20-23 minuta, a zatim poprskati uljem i peći još 2 minuta. Pustiti testo da se ohladi na rešetki.

Napomena:

Uvek se pridržavajte recepta sa uputstva Lako bez glutena. Mešavinu brašna uvek dodati na kraju, po uputstvu. Čak iako vam se učini da je tečno, ne dodavati brašno mimo navedene količine. Pre konzumiranja sačekati da se pecivo prohladi.

Naša brašna bez glutena su potpuno drugačija od drugih mešavina: ne zahtevaju posebnu pripremu i obradu, brzo i jednostavno se pripremaju, svi recepti uvek uspevaju, dok je sastav prilagođen zdravoj ishrani, bez glutena, alergena, aditiva, soje, čak i bez kukuruza i pirinča, koji polako primaju osobine pšenice. Kada upoznate naše mešavine brašna bez glutena moćićete veoma lako da se pridržavate zdrave ishrane i izabrane dijete.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za proizvode iz našeg asortimana, molimo da nas kontaktirate na 069 214 33 79.

Zajedno smo sa vama od prvih koraka!

Lako bez glutena