• 0 Items - 0.00 RSD
    • Korpa je prazna!

Blog

Internet prodavnica proizvoda bez glutena.
RECEPT ZA PALAČINKE od Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata

Ukoliko niste ljubitelj kokosa a želite da palačinke budu sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata, predlažemo Vam da ih ispečete od Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i peciva sa smanjenim sadržajem ugljenih hidratapt.

Pomoću Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata  lako se mogu pripremiti i palačinke bez glutena i bez mleka, sa tankim testom i ukusom koji podseća na tradicionalni ukus.

Safi Reform mešavine u sebi ne sadrže jaja, dok ih u receptima zahtevaju.

Potrebni sastojci za 8 porcija:
Upotreba:

Sa Mešavinom za hleb i paciva sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata veoma lako se rukuje. Potrebno je samo umešati vodu, jaja, kokosovo ulje, so, zaslađivač i dodati mešavinu brašna po receptu i smesa za pečenje palačinki je spremna.

Priprema:

Ručnom mutilicom izmešati vodu sobne temperature, jaja, kokosovo ulje, malo soli, zaslađivač pa tek onda dodati mešavinu i brzim pokretima izmešati.

Nakon toga pustiti mešavinu da se odmori 5 minuta, međuvremenu pomešati testo da ne bi stvorilo grudvice od biljnog vlakana.

Ispecite palačinke u vrućem, nauljenom tiganju na srednjoj temperaturi. Palačinke okrenuti na drugu stranu kada ivice počinju poprimati braon boju.

Od 70 g mešavine  mogu se napraviti 8 palačinki.

Prijatno!

PREUZMITE RECEPT.