• 0 Items - 0.00 RSD
    • Korpa je prazna!

Mešavina brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata

Internet prodavnica proizvoda bez glutena.

550.00 RSD

Pomoću Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata sa lakoćom možete pripremiti hleb, zemičke, kolače, pizze, pogačice odnosno sva slana i slatka peciva bez glutena, sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata, bez glutena, bez kvasca, bez kiseljenja, a izuzetno je pogodno i za pripremu palačinki i biskvitnih testa.

Upotreba: Sa Safi Reform Mešavinom brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata se veoma lako rukuje. Potrebno je samo umešati vodu, jaje, ulje, so, limun ili jabukovo sirće i dodati mešavinu brašna po receptu i oblikovati testo po želji.

Sastav: skrob iz tapioke, vlakna iz bambusa, brašno od semena susama, brašno od psilijuma, brašno od kokosa, brašno od batata, sredstvo za povećanje zapremine (natrijum hidrokarbonat – soda bikarbona), sredstvo za regulisanje kiselosti (limunska kiselina). Ne sadrži dodati šećer. Proizvod je obogaćen biljnim vlaknima.

Od energetskog sadržaja 100 g mešavine brašna 243 kJ /61 kcal energije, tj. Od energije 1 kom. Ispečene zemičke (68 g) 90 kJ / 21 kcal energije potiče od dijetnih vlakana.

 

smanjen sadržaj uh

Alergen info: Proizvod može da sadrži seme susama, seme slačice, celer, razne vrste oraha, sulfite, lupinu!

Proizvod se pakuje u vegan pogonu bez glutena!

Neto količina: 500g

Zemlja porekla i uvoz: Mađarska

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezano za proizvode iz našeg asortimana, molimo da nas kontaktirate na 069 214 33 79.

Out of stock

Za tri zemičke bez glutena sa 50% manje sadržaja ugljenih hidrata (u odnosu na tradicionalnu bezglutensku zemičku): u jednoj posudi izmešati 10 g jabukovog sirćeta (ili sveže isceđenog soka od limuna), 15 g kokosovog ulja, 1 jaje i 100g vode i zatim dodati 100 g Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata i 6g Safi Reform Mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo koje ćete koristiti pri mešenju i rastezanju testa. Dobro izmešati ručnom mutilicom i brzim pokretima obraditi testo. Treba da se dobije meko testo, koje će postati odgovarajuće konzistencije nakon odmaranja od 10 minuta. Kada prođe vreme odmaranja, na površini posutoj brašnom, izmesti testo. Podeliti testo na 3 jednaka dela i formirati od njih loptice, koje treba blago pritisnuti tako da budu pljosnate, na primer 9 cm. Poređati ih na pripremljenu tepsiju (tako da budu udaljene jedna od druge, jer će puno da narastu) i premazati ih uljem. Peći zemičke u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni, na programu za donje-gornje pečenje, u periodu od 40 minuta. Prilikom vađenja iz rerne, kora će im biti tvrda, ali tokom hlađenja testo će za par minuta omekšati. Hladiti zemičke na rešetki.

Napomena: Uvek se pridržavajte recepta sa uputstva Lako bez glutena. Mešavinu brašna uvek dodati na kraju, po uputstvu. Čak iako vam se učini da je tečno, ne dodavati brašno mimo navedene količine. Pre konzumiranja sačekati da se pecivo prohladi.

Naši predlozi za recepte od Safi Reform mešavine brašna bez glutena za hleb i pecivo sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata:

HLEB BEZ GLUTENA

ZEMIČKE BEZ GLUTENA

PALEO SLANI KROASANI SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

KREKERI, PLOČICE SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

BEZGLUTENSKA PODLOGA ZA PIZU SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

ŠTRUDLA BEZ GLUTENA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

PALEO KROFNE BEZ GLUTENA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

PLETENICA BEZ GLUTENA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGJENIH HIDRATA

KIFLICE SA VIRŠLAMA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDTATA

REZANCI SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

MIX RECEPT, PALEO-VEGAN ZEMIČKE BEZ GLUTENA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

RECEPT ZA PALEO-VEGAN MEKIKE BEZ GLUTENA, BEZ JAJA, BEZ KVASCA

RECEPT ZA PALAČINKE SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

RECEPT ZA POGAČICE SA ČVARCIMA SA SMANJENIM SADRŽAJEM UGLJENIH HIDRATA

Ostale recepte (hleb, zemičke, pužići sa kakaom, kroasan sa picom, pica testo, palačinke, pite, biskvitna testa, pogačice itd.) možete pogledati ovde.

Weight 0.5 kg