• 0 Items - 0.00 RSD
    • Korpa je prazna!

Blog

Internet prodavnica proizvoda bez glutena.
IMG-5fe987cb20b1ebe409bf14c5e4ad3ab8-V

Recept za podlogu za pizzu bez glutena više ne mora da bude komplikovan.

Ukus italijanske pizze je moguć uz Safi Free mešavinama brašna bez glutena za svega 10 minuta pripreme! 

Potrebni sastojci:
Upotreba:

Sa Safi Free mešavinama brašna bez glutena mogu se napraviti različite vrste testa, od hleba, zemički, kroasana i kiflica, poslastica, do podloga za pizzu. Ove inovativne mešavine brašna bez glutena sadrže brašno od prosa i batata, skrob od tapioke i brašno od psilijuma, a postupak pripreme je veoma jednostavan. Potrebno je samo umešati vodu, ulje, so, limunsku kiselinu ili jabukovo sirće i dodati mešavinu brašna po receptu i smesa je gotova za 5 minuta. Nije potrebno kiseljenje i dugo čekanje.

Priprema:

U jednu posudu izmeriti sve sastojke, osim mešavine brašna bez glutena. Dobro izmešati vodu, so, jabukovo sirće, dodati Safi Free Expres mešavinu brašna bez glutena ili Safi Free Svetlu meku mešavinu brašna bez glutena i pokretima obraditi testo. Ostaviti  testo da se odmori 10 minuta.

Kada prođe vreme odmaranja, na površini, posutoj brašnom, izmesiti testo i formirati podlogu, prečnika 26 -28 cm. Staviti testo na pripremljenu tepsiju. Na nekoliko mesta gusto izbockati testo sa viljuškom kako ne bi prilikom pečenja došlo do naglog rasta testa.

Peći na tepsiji u unapred zagrejanoj rerni 22 minuta na 200 stepeni (na programu za donje – gornje pečenje) i nakon toga izvaditi iz rerne, staviti po želji sos od paradajza, sunku, sir, a nakon toga opet vratiti podlogu u rernu i dalje peći 15 min. Ukupno vreme za pečenje je 37 minuta.

pizza bez glutenaNapomena:

Vreme pečenja može se razlikovati u zavisnosti od debljine testa i od jačine peći.

Podsećamo vas da se uvek pridržavate uputstava i recepata koji se nalaze na ambalaži ili na našem web sajtu Lako bez glutena. Nadamo se da će vam ishrana bez glutena biti brza, zdrava i jednostavna.

Naša brašna bez glutena su potpuno drugačija od drugih mešavina: ne zahtevaju posebnu pripremu i obradu, brzo i jednostavno se pripremaju, svi recepti uvek uspevaju, dok je sastav prilagođen zdravoj ishrani, bez glutena, alergena, aditiva, soje, čak i bez kukuruza i pirinča, koji polako primaju osobine pšenice. Kada upoznate naše mešavine brašna bez glutena moćićete veoma lako da se pridržavate zdrave ishrane i izabrane dijete.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za proizvode iz našeg asortimana, molimo da nas kontaktirate na 069 214 33 79.

Zajedno smo sa vama od prvih koraka!

Lako bez glutena